Search This Blog

There was an error in this gadget

Sunday, January 22, 2012

My Journey in MRSM - Part 2

Selamat malam semua! Hmmmmm. Camne ekk? Direct jelaa. Aku dah mlas nk intro ni. Okay.

Kenangan buruk di sana. . .

Dah sebulan aku stay kt sni, aku dpat rmai kwan. Awek pun cun, tp tak boleh nk adjust. Haha! Satu mlam ni ad member ajak aku join smoke dgan di. Aku pun ikt jelah kan. Lpas tuu kantoi dgan senior, dorang bwak pi bilik dorang. Dorang pun ugut aku nk report kat warden. Mase tuhh ad jugak lahh sentuh-sentuh aku, bangsat. Esok die prgi report, kne pnggil pulakk dgan warden msuk bilik gelap. Ceewaahh , mcm polis je nk siasat bagai. Tnye siape dealer, smoke kt mne. Mse tuhh bdebar siott. Ad jugak aku kelentong. Habis punah rekod aku, pnggil parents aku yg  tk tahan tuhh. Balik dorm aku text kt mak aku, mntak ampun, tak cakap pun ape yg dah jadi. Bile parents aku dah tau, aku igtkn dorang melenting. Tapi mak aku bg ceramah je, psycho gile. Nak nangis jugak time tuhh, rase insaf pun ada. Tapi skejap je, aku buat kes lain pulakk. Alahaii, teruk gile aku. Asal masuk bilik guru je name aku jugak kene sebut. Lebih kurang mcm ni larr dialognye.

Cikgu A : Ehh. Bdak ni ke yg buat hal tuhh? 
Cikgu B : A'ah. Mcm tk pcaye kan. Haihh, kalau aku jd pngetua dah lame aku reject die ni. Dah lah result teruk, bmsalah pulak tuu. 
Cikgu A : Yelah. Buat malu je name maktab ni. 
Cikgu C : Haa, budak ni lah yg slalu bdiri dlam klas aku. Test tk prnah lulus.

#Come on laa cikgu. Sy nakal je. Mana-mana skolah mmg ada kes cmni, yg cikgu tk habis-habis nk mngumpat asal? Btw, thanks lah cikgu atas apa yg cikgu doa supaya sy di reject. :D


Haaa, kanan sekali tuu surau. Yang lain blok akademik, blakang tu Bukit Pelindung.


Yang ni Dewan Selera.

Haha! Bnyak lagi dialog, tp aku censored. Hahaha! Mencabul khormatan. Itulah semua yg cikgu-cikgu pndang aku slame aku stay kt situu. Dan disebabkn itu juga aku slalu skip class. Satu hari tuhh aku ponteng, mase tu aku tido. Tengah syok tido, adelah seorg cikgu ni die naik dorm aku. Die heret aku smpai blok akademik, aq pkai shorts je time tuhh. Mjur laa shorts, kalau boxer!? Terduduk aku kt situ. The worst thing ever in my life! Malu doee, smua awek-awek tgok. Tapi takpe laa pasal mase tu aku main ragbi, bdan aku mcm Maleek Nor, iras-iras Aaron Aziz. Haha! Ueekkk! Slalu jugak aku 'fly'. Habit aku paling best mase aku study kt sane. Bestttttt! Lame dah aku tk rase semua tuhh. Mgidam pulakk. Ni aku nk story pasal tradisi kt hostel pulakk. Ni yg aku bnci skali. Senior-senior mmg mngade. Nak kne pnggil abg jugak, msae bile entah aku jdi adik dorang. Skolah kt Dungun takde pulakk mcm ni. Kalau pi mkan kt DS kne angkut pinggan senior. Kalau nak smoke, fly kena ada lesen. Biasalaa kan, awal-awal masuk. Lame sikit senior sporting lah, asal jgan kurang ajar. Tapi aku benci senior KL. Menyampah aku, gile kuase. Nak pegang itu ini. So, aku rase smpai kt sini je, dah tk tahu nak taip apa agi. Kisah ni ak ringkaskan, kalau aku story habis, confirm jadi novel lahh, hehe. Kepada junior-junior yg nk masuk MRSM tuhh jgan bimbang sangat. Korang ikut je apa senior cakap. Then, korang berkawan laa dgan senior, jgan buat bodoh kalau terserempak. Korang pergilah mame-mane MRSM pun, tradisi lebih kurang sama je. Masuk tuu niat untuk nk blajar, jangan jadi macam aku. Sabar sikit dgan senior, msuk tmpat orang jgan buat tahi, jgan masuk untk tunjuk gangster, buat rileks sudah.
~Ikhlas dri seorang senior~
Ohhh, thniah lahh yg dpat tawaran ke mane-mane SBP or MRSM. Chill!

Assalamualaikum :)


Tuesday, December 27, 2011

My Journey in MRSM

Assalammualaikum semua. Mlam ni aku nak story psal sekolah lame aku & kisah hidup aku kt sane. Mengimbau kenangan semase aku skolah kt sane, memberi ketenangan jiwa & raga. Ueekkk, ayat mmg tak boleh blah. kay, begini ceritanya. Huh, knyang gile aku makan tadi, org blanje mmg laa knyang kan? Haha! Ni sbenarnye taktik kotor untuk mmanjangkn entri, hehehe. Dgan care merapu laa entri aku boleh panjang, hehehe. K cukup, mcm ni cerite die.

O3 / O3 / O9
Tarikh tuu aku prgi register kt MRSM KUANTAN, aku siap pkai kmeja, sluar slack. Aahhhh! Skema gile mase tuh plus spec pulakk agi, ayh aku pnye psal tk bagi pkai jeans. Kakak aku diam je tgok aku, jeles letteww aku msuk mrsm, kuikui. Mk aku tk habis-habis ajar aku macam mane nk bsuh baju tpi bile tahu ade dobi snyap trus, lpas tuu ajar aku care mngosok pulakk, smangatt nye mak bile ank die msuk skolah bgos-bgos. Hmmm, tp nk buat camne, aku dah hampakan parents aku. Nk tahu? Jap agi aku crite, okay? Then, msuk asrama, pi dkat cube aku. Msti korang tertnye-tertnye ape itu cube kan? Cube tuu mcm blik tp takde pntu, two persons only, dalam satu aras ade 37 cube. Aku dduk kat No. 15. Tserempak laa dgan cubemate aku, Izzat name die, mak & kakak aku ckap mcm adik-bradik je muke. Muke sejibik dgan aku tp die tnggi lah siket, nk tnjuk tp aku pulakk takde gmbar die. Okea, skip psal tuu.

Keesokkan harinya . . .
Aku bgun awal skali beb! Warden naik dorm sruh kjut org, mbebankan btol warden nih, hehehe. Lps tuu prgi surau solat subuh jemaah, sbelum tuu mndi dlu. Lps solat naik dorm tdo lah, haha. Tdo kjap dlm 30 mnit, bgun pkai bju skolah. MRSM ada dua warna die punye uniform skolah, biru & kuning susu. Aku pkai yg kuning tuu sbab yg rasmi. Siap-siap, prgi kantin pulakk, breakfast. Tpi kiteorg tak pnggil kntin tpi DS(Dewan Selera), pagi tuu mkn sandwich tak silap aku. Lpas tuu gath kt dataran, dpan
 DS je. Tiap-tiap pg kne gath kt situ(morning call) tp bkan assembly, assembly sbulan skali je. Letih gile kne dngar ckgu brucap smbil brdiri. Nasib baik lah assembly dduk ats krusi. Habis je morning call kteorg prgi dewan besar, salah satu dewan yg berhawa dingin antare seluruh MRSM, name ape aku tak ingat dah, tmpat kteorg orentasi. Brknalan lah msing-msing. Aku tnggu org tegur aku je, hehe. Malu natee. Orentasi sminggu beb, lame gile. Pkul 1.30 p.m kteorg prgi DS, mkn gulai kambing doee, mse prjlanan prgi DS selisih lah dgn kakak-kakak, dorang ckap macam ni "Wehhh, cute lahh budak ni  Bleh jdi adk angkat." Haha! Aku gelak sorang-sorang, malu pun ade. Mcm tuu lah tiap-tiap hari aku dduk kt sane. Esok kite sambung lagi kisah aku kt sane, bnyk bnda mahu story. Krem dah jari aku ni, hehe. Okay, goodbye! :D

Dah habis bace tuu sila-sila lah Like or Comment. Kalau baik share pun boleh, nk promote pun takpe jugakk. HEHE. Thanks a lot sebab sudi baca. Assalamualaikum. :D

Tuesday, November 1, 2011

Otak Mat Rempit...

Johan seorang Mat Rempit sejati. Dia sanggup tidak bekerja semata-mata untuk menjadi Mat Rempit sepenuh masa. Kerjanya setiap hari hanyalah menunggang motor secara berbahaya di jalan-jalan sekitar kampungnya sambil menyergah dan mengorat anak anak gadis di kampungnya.
otak mat rempit

Pada suatu hari, malang tidak berbau, Johan terlibat di dalam satu kemalangan di hadapan kubur cina kampungnya. Akibat terkejut, Mak Limah yang kebetulan di dalam lori yang disergah oleh Johan telah melatah sehingga tangannya membaling sebatang lembing tepat-tepat terpacak di dahi Johan sehingga tembus ke belakang tengkuk Johan.

Bergegas Pak Mat ayah Johan ke hospital sebaik sahaja mendapat berita tentang anaknya yang cedera itu. Sebaik sahaja sampai di hospital, Pak Mat bertanya kepada Doktor tentang keadaan anaknya..
Pak Mat: Bagaimana keadaan anak gua doktor?
Doktor: Harap bertenang Pak Cik, anak pakcik cedera parah.
Pak Mat: Bagaimana keadaan kecederaannya Doktor?
Doktor: Sebatang lembing terpacak di dahi anak Pak Cik tembus ke belakang tengkuknya. Kami takut sekiranya lembing itu terkena otaknya, anak pak cik boleh mati.
Pak Mat: Kalau tak terkena otak dia, dia mati tak doktor?
Doktor: Kalau tak kena tak matilah! Tetapi dalam keadaan sekarang keadaan itu adalah mustahil.
Pak Mat: Oh begitu…. Alhamdulillah selamat anak gua…
Doktor: Kenapa pak cik? Pak Cik tak bimbang ke lembing tu terkena otaknya?
Pak Mat: Anak saya tu Mat Rempit Doktor, Mat Rempit mana ada otak!


          Sila highlight klau nk bce bnde biru tuh...
          Terima kasi kerana sudi membaca....