Search This Blog

There was an error in this gadget

Sunday, January 22, 2012

My Journey in MRSM - Part 2

Selamat malam semua! Hmmmmm. Camne ekk? Direct jelaa. Aku dah mlas nk intro ni. Okay.

Kenangan buruk di sana. . .

Dah sebulan aku stay kt sni, aku dpat rmai kwan. Awek pun cun, tp tak boleh nk adjust. Haha! Satu mlam ni ad member ajak aku join smoke dgan di. Aku pun ikt jelah kan. Lpas tuu kantoi dgan senior, dorang bwak pi bilik dorang. Dorang pun ugut aku nk report kat warden. Mase tuhh ad jugak lahh sentuh-sentuh aku, bangsat. Esok die prgi report, kne pnggil pulakk dgan warden msuk bilik gelap. Ceewaahh , mcm polis je nk siasat bagai. Tnye siape dealer, smoke kt mne. Mse tuhh bdebar siott. Ad jugak aku kelentong. Habis punah rekod aku, pnggil parents aku yg  tk tahan tuhh. Balik dorm aku text kt mak aku, mntak ampun, tak cakap pun ape yg dah jadi. Bile parents aku dah tau, aku igtkn dorang melenting. Tapi mak aku bg ceramah je, psycho gile. Nak nangis jugak time tuhh, rase insaf pun ada. Tapi skejap je, aku buat kes lain pulakk. Alahaii, teruk gile aku. Asal masuk bilik guru je name aku jugak kene sebut. Lebih kurang mcm ni larr dialognye.

Cikgu A : Ehh. Bdak ni ke yg buat hal tuhh? 
Cikgu B : A'ah. Mcm tk pcaye kan. Haihh, kalau aku jd pngetua dah lame aku reject die ni. Dah lah result teruk, bmsalah pulak tuu. 
Cikgu A : Yelah. Buat malu je name maktab ni. 
Cikgu C : Haa, budak ni lah yg slalu bdiri dlam klas aku. Test tk prnah lulus.

#Come on laa cikgu. Sy nakal je. Mana-mana skolah mmg ada kes cmni, yg cikgu tk habis-habis nk mngumpat asal? Btw, thanks lah cikgu atas apa yg cikgu doa supaya sy di reject. :D


Haaa, kanan sekali tuu surau. Yang lain blok akademik, blakang tu Bukit Pelindung.


Yang ni Dewan Selera.

Haha! Bnyak lagi dialog, tp aku censored. Hahaha! Mencabul khormatan. Itulah semua yg cikgu-cikgu pndang aku slame aku stay kt situu. Dan disebabkn itu juga aku slalu skip class. Satu hari tuhh aku ponteng, mase tu aku tido. Tengah syok tido, adelah seorg cikgu ni die naik dorm aku. Die heret aku smpai blok akademik, aq pkai shorts je time tuhh. Mjur laa shorts, kalau boxer!? Terduduk aku kt situ. The worst thing ever in my life! Malu doee, smua awek-awek tgok. Tapi takpe laa pasal mase tu aku main ragbi, bdan aku mcm Maleek Nor, iras-iras Aaron Aziz. Haha! Ueekkk! Slalu jugak aku 'fly'. Habit aku paling best mase aku study kt sane. Bestttttt! Lame dah aku tk rase semua tuhh. Mgidam pulakk. Ni aku nk story pasal tradisi kt hostel pulakk. Ni yg aku bnci skali. Senior-senior mmg mngade. Nak kne pnggil abg jugak, msae bile entah aku jdi adik dorang. Skolah kt Dungun takde pulakk mcm ni. Kalau pi mkan kt DS kne angkut pinggan senior. Kalau nak smoke, fly kena ada lesen. Biasalaa kan, awal-awal masuk. Lame sikit senior sporting lah, asal jgan kurang ajar. Tapi aku benci senior KL. Menyampah aku, gile kuase. Nak pegang itu ini. So, aku rase smpai kt sini je, dah tk tahu nak taip apa agi. Kisah ni ak ringkaskan, kalau aku story habis, confirm jadi novel lahh, hehe. Kepada junior-junior yg nk masuk MRSM tuhh jgan bimbang sangat. Korang ikut je apa senior cakap. Then, korang berkawan laa dgan senior, jgan buat bodoh kalau terserempak. Korang pergilah mame-mane MRSM pun, tradisi lebih kurang sama je. Masuk tuu niat untuk nk blajar, jangan jadi macam aku. Sabar sikit dgan senior, msuk tmpat orang jgan buat tahi, jgan masuk untk tunjuk gangster, buat rileks sudah.
~Ikhlas dri seorang senior~
Ohhh, thniah lahh yg dpat tawaran ke mane-mane SBP or MRSM. Chill!

Assalamualaikum :)