Search This Blog

There was an error in this gadget

Tuesday, December 27, 2011

My Journey in MRSM

Assalammualaikum semua. Mlam ni aku nak story psal sekolah lame aku & kisah hidup aku kt sane. Mengimbau kenangan semase aku skolah kt sane, memberi ketenangan jiwa & raga. Ueekkk, ayat mmg tak boleh blah. kay, begini ceritanya. Huh, knyang gile aku makan tadi, org blanje mmg laa knyang kan? Haha! Ni sbenarnye taktik kotor untuk mmanjangkn entri, hehehe. Dgan care merapu laa entri aku boleh panjang, hehehe. K cukup, mcm ni cerite die.

O3 / O3 / O9
Tarikh tuu aku prgi register kt MRSM KUANTAN, aku siap pkai kmeja, sluar slack. Aahhhh! Skema gile mase tuh plus spec pulakk agi, ayh aku pnye psal tk bagi pkai jeans. Kakak aku diam je tgok aku, jeles letteww aku msuk mrsm, kuikui. Mk aku tk habis-habis ajar aku macam mane nk bsuh baju tpi bile tahu ade dobi snyap trus, lpas tuu ajar aku care mngosok pulakk, smangatt nye mak bile ank die msuk skolah bgos-bgos. Hmmm, tp nk buat camne, aku dah hampakan parents aku. Nk tahu? Jap agi aku crite, okay? Then, msuk asrama, pi dkat cube aku. Msti korang tertnye-tertnye ape itu cube kan? Cube tuu mcm blik tp takde pntu, two persons only, dalam satu aras ade 37 cube. Aku dduk kat No. 15. Tserempak laa dgan cubemate aku, Izzat name die, mak & kakak aku ckap mcm adik-bradik je muke. Muke sejibik dgan aku tp die tnggi lah siket, nk tnjuk tp aku pulakk takde gmbar die. Okea, skip psal tuu.

Keesokkan harinya . . .
Aku bgun awal skali beb! Warden naik dorm sruh kjut org, mbebankan btol warden nih, hehehe. Lps tuu prgi surau solat subuh jemaah, sbelum tuu mndi dlu. Lps solat naik dorm tdo lah, haha. Tdo kjap dlm 30 mnit, bgun pkai bju skolah. MRSM ada dua warna die punye uniform skolah, biru & kuning susu. Aku pkai yg kuning tuu sbab yg rasmi. Siap-siap, prgi kantin pulakk, breakfast. Tpi kiteorg tak pnggil kntin tpi DS(Dewan Selera), pagi tuu mkn sandwich tak silap aku. Lpas tuu gath kt dataran, dpan
 DS je. Tiap-tiap pg kne gath kt situ(morning call) tp bkan assembly, assembly sbulan skali je. Letih gile kne dngar ckgu brucap smbil brdiri. Nasib baik lah assembly dduk ats krusi. Habis je morning call kteorg prgi dewan besar, salah satu dewan yg berhawa dingin antare seluruh MRSM, name ape aku tak ingat dah, tmpat kteorg orentasi. Brknalan lah msing-msing. Aku tnggu org tegur aku je, hehe. Malu natee. Orentasi sminggu beb, lame gile. Pkul 1.30 p.m kteorg prgi DS, mkn gulai kambing doee, mse prjlanan prgi DS selisih lah dgn kakak-kakak, dorang ckap macam ni "Wehhh, cute lahh budak ni  Bleh jdi adk angkat." Haha! Aku gelak sorang-sorang, malu pun ade. Mcm tuu lah tiap-tiap hari aku dduk kt sane. Esok kite sambung lagi kisah aku kt sane, bnyk bnda mahu story. Krem dah jari aku ni, hehe. Okay, goodbye! :D

Dah habis bace tuu sila-sila lah Like or Comment. Kalau baik share pun boleh, nk promote pun takpe jugakk. HEHE. Thanks a lot sebab sudi baca. Assalamualaikum. :D